spelenderwijs

 
 Welkom bij Kinder- en Jongerenpraktijk Spelenderwijs. Wij richten ons op kinderen in de leeftijd van 4 tot 15 jaar die ergens last van hebben. Last van de scheiding, last van rouw, last van ruzies in de klas, last van ADHD, last van boosheid, last van pijn, last van .... noem het maar op. Soms verdwijnt de last vanzelf, maar soms ook niet. Dan wordt de last structureel. Als alles geprobeerd is en niets helpt, kunnen wij helpen zoeken naar nieuwe oplossingen.

Wij gaan uit van wat het kind ons vertelt en laat zien. We kijken naar de situatie thuis, op school, bij de naschoolse opvang en vooral ook naar de aanleg van het kind. We gaan ervan uit dat het kind een goede reden heeft om te doen wat hij doet. Wat houdt het probleem of gedrag in stand? Als we dat weten, kijken we samen naar wat er allemaal nodig is om de situatie te verbeteren.

De therapie is spelenderwijs, krachtgericht en oplossingsgericht in een speelkamer met knuffels, tekenspullen en spellen. Door de huiselijk sfeer voelen kinderen zich veilig en spelenderwijs komen de belangrijke onderwerpen aan bod.

Psychotherapie voor Kinderen en Jongeren

  1. *Voor iedereen van 4 tot 15 jaar

  2. *Max. 15 sessies

  3. *Oplossingsgericht

  4. *Talentgericht

  5. *Humor als medicijn

  6. *Spelen, tekenen en praten

  7. *In Amsterdam & Rotterdam